Menneske før Metode / Temadag om angst - for fagfolk

Temadag om angst - for fagfolk

Kurser og foredrag

Angst og arbejdsliv - PROGRAM

På temadagen får du viden om og helt konkrete værktøjer til at hjælpe mennesker med angst videre på deres vej i livet. Vejen til overhovedet at kunne komme i tale med mennesker med angst og derefter hjælpe dem videre er brolagt med viden om og forståelse for angstens irrationelle væsen. Men også  med helt konkrete værktøjer til angsthåndtering som kan hjællpe mennesker med angst til overhovedet at blive i stand til at tale med andre - i telefonen eller ved et møde.

Når du ved nok om angst, kan du hjælpe mennesker med angst videre i livet - og det giver mening menneskeligt såvel som samfundsøkonomisk.

Angst er den mest almindelige psykiske lidelse i Danmark - det er dobbelt så almindeligt at lide af angst som af depression... Angst er invaliderende, når den er ubehandlet - men angst kan behandles. Vil du være med til at hjælpe andre ?

Målgruppe:

Sagsbehandlere, jobkonsulenter, studievejledere, medarbejdere ved uddanelsesinstitutioner, pædagoger og specialpædagoger.

 

Program:

Hvorfor udebliver mennesker fra møder med jobcenter, kommune og fagforening, når de ved, at de så mister retten til dagpenge, kontanthjælp eller SU?

  • Hvorfor ringer de ikke afbud?
  • Hvorfor holder de helt op med at tømme postkassen?
  • Hvorfor dropper de ud af uddannelser, møder ikke op i praktik eller jobtilbud?
  • Hvorfor kan de ikke tage sig sammen?

Hvis man har angst, er det netop sådan nogle ting, man ikke kan. Angst er den mest almindelige psykiske lidelse i Danmark. 350.000 mennesker lider lige nu af angst.

Angst kan behandles

Denne kursusdag giver dig værktøjer til at genkende angst. Du får så meget at vide om symptomer og adfærd ved angstlidelser, at du bliver i stand til at snakke med de angstramte om det. Mange med angst ved ikke selv, hvad de lider af og de hænger fast i kontanthjælpssystemet eller ender på førtidspension pga. udiagnostiseret angst. MEN Angst kan afhjælpes, og der er faktisk noget, du kan gøre i din dagligdag for at hjælpe mennesker som lider af angst. Kom og hør hvordan.

 

Lene Brøndum Madsen | CVR: 32222544 | Mercur Huset, Haderslevvej 36, 1. sal, 6000 Kolding  | info@leneikolding.dk