Angst / Sygdomsangst

Sygdomsangst

Når man lider af sygdomsangst er en stor del af ens opmærksomhed koncentreret om, hvilke alvorlige sygdomme man frygter at lide af - og som man i sidste instans ofte frygter at dø af.
 
Ofte har mennesker, som er angst for sygdom, også enten panikangst eller generaliseret angst. HUSK at angst IKKE er en sygdom, men en lidelse som kan behandles.
 
Mennesker som lider af sygdomsangst scanner, uden at ville det, uophørligt kroppen for fysiske symptomer som især svimmelhed, trykken for brystet, smerter i brystet, snurren i armene, hjertebanken, kvalme, smerter eller andre kropslige symptomer som er fuldstændig normale ved angst - og fuldstændig ufarlige.
Men når man Googler disse symptomer - som man ofte bruger en stor del af sin vågne tid til når man lider af sygdomsangst - så ledes man til hjemmesider om alvorlige og til tider dødelige sygdomme, og så bliver man endnu mere angst, får endnu flere symptomer, tilføjer de nye symptomer til sin søgning på Google, hvor forslagene til hvad må så kunne fejle blive værre og være og man bliver panisk angst -  og sådan kører det dagligt for de fleste med sygdomsangst.
En særdeles pinefuld tilstand - som kan behandles.
 
Mennesker med sygdomsangst kontakter ofte læge og vagtlæge og sygehus og har det svært i ferier og helligdage uden adgang til lægen eller hvis de er langt fra sygehus eller læge. 
 
Hvis lægen ikker er opmærksom på sygdomsangsten og indvilliger i at undersøge symptomer hver gang de dukker op, så tænker mennesker med sygdomsangst "at så er der nok noget om at jeg er syg, for ellers ville lægen jo ikke checke det" og således gør mange læger deres patienter en meget stor bjørne-tjeneste ved at sende dem til den ene undersøgelse efter den anden, selvom de godt ved at patienten er sund og rask og alene lider af angst for sygdom.
 
Til gengæld vil mennesker med sygdomsangst ofte modsætte sig terapi i forhold til angsten, for de er jo netop overbeviste om, at det ikke er psykisk men fysisk at de skal behandles.
Ligesom tanken om medicin er stort set umulig for mennesker med sygdomsangst, for de læser indlægssedlen på pillerne - og om bivirkningerne - og så kan de allerede ved tanken mærke bivirkningerne de vil få - det er selve angstens væsen.
 
Men hvad nu hvis terapi vil virke for dig ? - der er i hvert fald ingen bivirkninger, så måske du kunne prøve om det hjælper dig at tale med en professionel om hvordan du har det.
 
Lene Brøndum Madsen | CVR: 32222544 | Mercur Huset, Haderslevvej 36, 1. sal, 6000 Kolding  | info@leneikolding.dk