Mælkebøtte
 

Jeg ser angsten
som en mælkebøtte...

 
Ligesom man kan skuffe en mælkebøtte væk for en stund,
kan man fjerne angsten for en stund med korrekt vejrtrækning, teknikker til angsthåndtering, eksponering og måske medicin.
 
Men hvis den aldrig skal komme igen, så skal vi have rødderne med op
- årsagerne til din angst.

Angst

"Forskellen på at være bange og at være angst er, at når du kun er bange for noget, så gør du det, som du er bange for - trods alt.
Men hvis du er angst, så er der ikke 10 vilde heste der kan få dig til at gøre det, som gør dig angst."  
 
Sådan plejer jeg at indlede mine foredrag omkring angst.
 
Jeg havde selv haft panikangst periodevis i 14 år, før jeg omsider kom i terapi og lærte at håndtere den - jeg tænker selv, at jeg forstod mig fri af angsten.
Jeg tror, man skal have haft angst for at forstå den ubeskrivelige lettelse og befrielse det er at blive fri af den. Det er som at få livet tilbage, som at blive sig selv igen. Oplevelsen af og erfaringen med at en så pinefuld tilstand kan afhjælpes ved at dele sin historie med nogen, ved at forstå sig selv og sin historie baglæns og ved samtidig at lære enkle teknikker til at lægge angsten til ro gjorde, at det herefter er blevet en del af meningen med livet for mig at hjælpe andre fri af deres angst. 
 
Når du læser om de forskellige angstlidelser, vil du ofte tænke, at du har en blanding af flere af dem eller dem allesammen, og det er helt normalt.
 
I min beskrivelse af de enkelte angsttilstande giver jeg nogle gange bud på, hvordan jeg arbejder terapeutisk med den specifikke udfordring - altså ren teknik til angsthåndtering. Det ligger mig imidlertid meget på sinde at understrege, at enhver angsttilstand også - og sædvanligvis - er et et symptom på noget i livet, som man mistrives eller har mistrivedes med, og som så kommer til udtryk som eks. panikanfald, sygdomsangst, generaliseret angst eller OCD. 
 
Stress, angst og depression er tæt forbundet  og den ene diagnose leder (desværre) ofte til den anden. Derfor er min kernekompetence naturligt disse tre områder.
 
 

 

Nyd livet her

Optimer dit udbytte af terapien
- slap af i krop og sjæl med wellness.
Jeg kan varmt anbefale, at du kombinerer nogle af dine terapi-sessioner med et indbydende, afslappende og afstressende ophold i Dronning Dorotheas Badstue.
Når du går i terapi hos mig, har du gratis adgang til Badstuen efter terapien. 
 
Dronning Dorotheas Badstue er et af Danmarks dejligste wellnesscentre og ligger sammen med badelandet SlotssøBadet i (næsten) centrum af Kolding.
 
Jeg arbejder meget sammen med SlotssøBadet, (en sympatisk socialøkonomisk virksomhed) hvor jeg afholder alle mine foredrag og informationsaftener om angst.
 
Læs mere om stedet på www.koldingkur.dk.
 
Lene Brøndum Madsen | CVR: 32222544 | Mercur Huset, Haderslevvej 36, 1. sal, 6000 Kolding  | info@leneikolding.dk