Angst / Agorafobi

Agorafobi

Hvis man lider af agorarobi bliver man angst, når man skal færdes, hvor der er mange mennesker.

Det er typisk svært eller umuligt at gå ud at handle, at køre i bus eller tog, gå til koncert, i biografen eller til foredrag ligesom eks. familiefester, konfirmationer og bryllupper er et mareridt, hvis man har agorafobi.
 
For nogen mennesker med agorafobi er det slet ikke muligt at forlade hjemmet, hverken alene eller sammen med andre.

Ofte lider mennesker med agorafobi af enten socialfobi, panikangst, klaustrofobi eller generaliseret angst, således at det er symptomerne beskrevet under disse angsttilstande, som begrænser eller hindrer dem i at leve livet, som de gerne vil.

Som ved enhver anden angstlidelse starter terapien med, at vi interesserer os for, hvad der sker i dig, når du møder din udfordring. Der kan eks. være 100-vis af årsager til at mennesker ikke kan køre i bus eks. - nogen er bange for at de sveder, ryster eller rødmer og hvad andre så vil tænke om dem, nogen er bange for hvad andre tænker om hvordan de taler, når de skal bede om en billet hos chaufføren, andre er bange for at tabe pengene, når de skal betale, nogen er bange for at snuble og at nogen så vil grine, nogen har brug for at have musik i ørerne for at kunne håndtere busturen, men er bange for at nogen skal kunne høre musikken og undre sig over deres musik-smag, nogen er bange for at være uden kontrol og ikke kunne komme af bussen, når de måtte have brug for eller ønsker det, andre igen er bange for at komme til at kaste op eller tisse eller lave i bukserne, nogen er bange for at møde nogen de kender som vil spørge dem, hvordan de har det og så ved de ikke hvad de skal svare  - og uendeligt mange andre årsager.

Vi må finde ud af, hvad der er din udfordring ved at færdes hvor der er mange mennesker og så tager vi udgangspunkt i denne ved såvel at arbejde med at berolige tankerne som de fysiske symptomer.
 
Lene Brøndum Madsen | CVR: 32222544 | Mercur Huset, Haderslevvej 36, 1. sal, 6000 Kolding  | info@leneikolding.dk