Jeg holder foredrag om angst hver måned på Sct. Jørgens Gård i Kolding. Aftenerne handler altid om angst - men med forskelligt fokus. Det er altid gratis at deltage, og alle restriktioner ift Corona er naturligvis til enhver tid overholdt.
Alle informationsaftener afholdes i samarbejde med Angstforeningen.
Onsdag 29. marts 2023 kl. 19 - 21
NFORMATIONSAFTEN - BØRN - ANGST OG SKOLEFRAVÆR
Informationsaften v/psykoterapeut Lene Brøndum Madsen
Jeg fortæller om børn og angst og om symptomer, mulige årsager og om hjælpen til børnene. LUKAS ENEMARK, 27 år, fortæller sin historie om social fobi og panikangst og om hvordan angsten i flere år isolerede ham i hjemmet i hans teenage-år. Lukas er nu butikschef i en tøjbutik og læser til psykoterapeut - han vil hjælpe andre fri af angsten.
Se hele programmet under "Informationsaftener om angst"
Arr.: Angstforeningen
Sted: Sct. Jørgens Gaard; Hospitalsgade 4, 6000 Kolding
Gratis adgang - forfriskninger kan købes, ALLE er velkomne
Tilmelding: Mail til info@leneikolding.dk
Onsdag 19. april 2023 kl. 19 - 21
INFORMATIONSAFTEN OM ASPERGERS SYNDROM/AUTISME OG ANGST
v/psykoterapeut Lene Brøndum Madsen
Lene fortæller om Aspergers Syndrom generelt og om angsten i forbindelse med syndromet i særdeleshed. Ofte er dette, som kunne ligne angst, hos mennesker med Aspergers Syndrom, slet ikke angst men autismen. Og hjælpen til mennesker med og uden autisme ofte direkte modsat, hvorfor det er afgørende nødvendigt at vide, hvad er hvad.
Mie Larsen, 29 år, med Aspergers syndrom fortæller sin historie denne aften.
Mie blev i 2019 cand. i samfundsfag og dansk fra Syddansk Universitet. Mie tog sin kandidat ved selvstudie og arbejder nu på fuld tid som underviser på FGU i Middelfart. Mie fortæller denne aften om de udfordringer og fordele, som syndromet giver hende i forbindelse med uddannelse, arbejde og i livet i øvrigt.
Arr.: Angstforeningen
Sted: Sct. Jørgens Gaard; Hospitalsgade 4, 6000 Kolding
Gratis adgang - og forfriskninger kan købes
Tilmelding: Mail til info@leneikolding.dk
Onsdag 2023 kl. 19 - 21
INFORMATIONSAFTEN - ANGST EFTER TRAUMER
v/psykoterapeut Lene Brøndum Madsen
KEVIN WIUFF LINDGREEN PEDERSEN FORTÆLLER SIN HISTORIE. JEG FORTÆLLER OM FØLGER OG SENFØLGER VED OVERGREB OG ANDRE TRAUMER
KEVIN WIUFF LINDGREEN PEDERSEN
Kevin, 24 år og bosat i Kolding, fortæller sin historie om svær panikangst og generaliseret angst. Kevins angst har rødder i seksuelle overgreb i barndommen, Kevins fars udsendelse som soldat, forældrenes skilsmisse samt en onkels tragiske død i en bilulykke, da Kevin var barn.
Kevin går i terapi hos mig, og jeg fortæller denne aften om, hvordan jeg hjælper Kevin i terapien. Jeg vil udfolde og fortælle om, hvordan traumer kan udløse angst, og hvordan fortrængning og manglende mentalisering såvel i det enkelte menneske som i familien vedligeholder og forværrer angsten.
Kevins store ønske er at bringe angsten og seksuelle overgreb mod drenge og mænd ud af tabuet, så vi håber på masser af spørgsmål og dialog hele aftenen.
Arr.: Angstforeningen
Sted: Sct. Jørgens Gaard; Hospitalsgade 16, 6000 Kolding
Gratis adgang - forfriskninger kan købes, ALLE er velkomne
Tilmelding: Mail til info@leneikolding.dk
INFORMATIONSAFTEN - SPISEFORSTYRRELSER ER OGSÅ ANGST
v/psykoterapeut Lene Brøndum Madsen
LOUISE AGERSKOV MATHIESEN
Louise er 43 år, gift og mor til 4 dejlige piger, fortæller om 24 år med spiseforstyrrelsen anoreksi. Louise fortæller sin historie om livet med en spiseforstyrrelse, om hvordan det er at være angst for at børste tænder, fordi der kunne være kcal i tandpastaen - eller i bodylotion'en, som hun ikke turde smøre sin krop ind i eller i shampoen, som hun ikke turde vaske sit hår i...
Louise fortæller om at skære voldsomt i sig selv.
Hun fortæller om mødet med behandlersystemet, om gode og mindre gode hjælpere, om skyld og skam og det uendeligt svære ved godt med sin fornuft at vide "at det ikke er farligt at spise" og samtidig være så rædselsslagen bange for det, at det var umuligt.
Om hvordan det er at tro, at man er "rask" og få børn og om at være mor og have anoreksi på samme tid.
Jeg fortæller om min terapeutiske tilgang ift at hjælpe Louise - som er forskellig fra alt hvad Louise tidligere har oplevet.
Arr.: Angstforeningen
Sted: Mercur huset, Hadserslevvej 36
Gratis adgang - forfriskninger kan købes, ALLE er velkomne
Tilmelding: Mail til info@leneikolding.dk
BØRN OG ANGST - til eftertanke...
Jeg er sikker på, at ALLE børn ønsker sig et liv med sociale relationer, skole, uddannelse eller arbejde og en meningsfuld fritid - der er ingen,
som ikke gerne VIL, men der er mange, som ikke KAN... pga. angst...
Kom til en lærerig aften, hvor I som forældre, bedsteforældre og andre pårørende kan blive klogere på angstens væsen.
Tag gerne børnene med hvis de er 13 år eller ældre - for aftenen fortælles i et sprog som ikke er for mindre børn - og de vil kede sig.
Men der er så vigtigt at erhvert barn kommer til at forstå angsten og den væsen - og at angsten hos dem altid kommer af noget, som de ikke selv er skyld i - så de skal befries for skyld og skam over, at de har det, som de har det...
Det kan nemlig aldrig nogensinde være barnets skyld.
Der er altid noget, der kan forklare, hvorfor angsten er der.
Der er er nogen eller noget i barnets liv som har udløst angsten
- det er til enhver tid mit udgangspunkt.
PROGRAMMET
- Hvad er angst - om forskellige angsttilstande hos børn og unge
- Lukas Enemark, 23 år, fortæller om sin vej fri af panikangst og social angst
- Angstbehandling - Kognitiv adfærdsterapi og Mindfulness træning og hvorfor jeg mener, at de gode programmer Cool Kids og Chilled ofte skal suppleres med mere individuel terapi til hvert barn
- Hvordan kan barnet hjælpe sig selv, når det er angst ?
- Hvordan hjælper du bedst et barn, som er angst ?
- Spørgsmål og dialog - hele aftenen
Når jeg har børn i terapi, tager jeg ofte ud i barnets skole og fortæller klassekammeraterne om hvad angst er for en størrelse - denne gang Kolding Realskole og herunder klasselærerens oplevelse:
"I min 5. klasse er der en elev, som kæmper med panikangst.
Hun kæmper i en sådan grad, at hun i en længere periode stort set har været fraværende fra skole. Hun er savnet blandt sine klassekammerater. Jeg oplever, at det er svært for dem, at sætte sig ind i, hvad deres klassekammerat kæmper med - for hvorfor kan man ikke bare gå ind i klassen og sætte sig, som man plejer? Og hvorfor siger hun pludselig nej til legeaftaler?
Vi fik besøg af Lene, som med sin smilende og meget behagelige facon fra første øjeblik havde hele klassens fulde opmærksomhed - og jeg vil endda sige tillid.
Lene formår i børnehøjde at sætte ord på angst, så det bliver afmystificeret.
Lene besøgte os en hel lektion, hvor eleverne med god information, små fortællinger fra det virkelige liv, med spørgsmål og også med små øvelser på egen krop, kom emnet meget nærmere. Øvelserne illustrerede enkelt og fint, hvordan vore tanker har så stor en indvirkning på vores sindstilstand.
Den tillid, Lene vakte i børnene, betød, at de ikke tøvede med at komme med eksempler fra deres egen hverdag, hvor tanker kan være svære at håndtere.
Som klasselærer, blev jeg meget imponeret over, at en ny elev i klassen endda turde at dele med os alle, at hun faktisk også har lidt af angst i en grad, så der måtte hjælp til. Med de ord lettede pigen en anden elev, der også slås med angst i det daglige - og i al hemmelighed for resten af klassen.
Derfor vil jeg på det varmeste anbefale, at få et besøg i sin klasse af Lene, så hun også dér kan hjælpe med at få afmystificeret emnet angst."
Med venlig hilsen
Lisbeth Ravn Friis
Kolding Realskole